Önképzőkör

Az Imagine önképzőkörei mindig önszerveződéssel valósultak meg, és kettős célt szolgáltak: egyrészről a változatos feladatok miatt mindig újabb és újabb kihívás elé állították a szerzőket ezzel is elősegítve, hogy mindig új dolgokban próbálják magukat ki, másrészről eddig a körbekritizálás miatt felül kellett vizsgálniuk saját írásaikat is.

A honlap eddig pontosan négy önképzőkört ért meg, ebből három csakis a honlap berkein belül, saját ötletekkel, míg egy külső segítséggel valósult meg.

Az első önképzőkör 2008 nyarán valósult meg, melynek során a honlap adminjai és felhasználói közül egy kis fejlődni akaró csapat verbuválódott össze, akik maguk találták ki a feladatokat. Az önképzőkör összesen 7 kört ért meg.

Ha részletesebben is szeretnél olvasni a feladatokról, kattints ide.

második önképzőkör során két tag (Julia Moonlight és férje) vezetésével és egy írástechnikai kurzus segítségével fejlődtek az Imagine felhasználói. A különböző feladatokat fórumos jelentkezés után e-mailben kapták meg, később a csoport saját levelezőlistára tért át.

harmadik önképzőkör 2011 nyarán valósult meg. Az adminok és néhány felhasználó segítségével valósult meg.

Az önképzőkör célja volt, hogy a résztvevő írók minél több műfajban próbálhassák ki magukat, amik a továbbiak voltak:

 Romantikus, Fantasy, Humor, Akció/Kaland, Dráma, Sci-fi

Minden forduló alkalmával három különböző történetalapból választhattak a résztvevők. A legnagyobb népszerűségnek a Fantasy kör örvendett, ahol három csoportra kellett osztani a résztvevőket a történetek száma miatt.

Az önképzőkör 6 kört ért meg.

Ha részletesebben is szeretnél olvasni az önképzőkör kiírásáról, kattints ide, ha viszont inkább az elkészült történetekről és feladatokról olvasnál, ide kattints.

negyedik önképzőkör az adminok segítségével valósult meg, de sajnos az érdeklődés hiányában elmaradt.

Ha mégis érdekel az első kör kiírása, itt megnézheted.

Szólj hozzá!