Mozgalmak

Az Imagine igyekszik különböző mozgalmakkal építeni a honlap közösségét, növelni a kritizáló kedvet, vagy épp hozzásegíteni az írókat ahhoz, hogy több remek írás szülessen. Az alábbiakban igyekszünk (jó)pár mondatban bemutatni ezeket a mozgalmakat, de annyit elöljáróban is leszögezünk: valamennyihez akárki, akármikor csatlakozhat, mindig örülünk az új arcoknak.

1. Imagine Író Kupa:

Az Imagine legkomolyabb megmérettetése az Imagine Író Kupa, ami a honlapon kétévente nyáron kerül megrendezésre. A feladat formája írókupánként változik, de az közös, hogy hosszabb lélegzetvételű, kerek írásokat várunk, amik közül egy adott pontozási rendszer alapján választjuk ki a három legjobbat.

Az első kupa során 3 kategóriából kellett a résztvevőknek egyet kiválasztani. Valamennyi kategóriánál adott volt a műfaj, főszereplő és egy beépítendő mondat, ami alapján a novellát megírták. Az öt résztvevőt az olvasók pontozták, a maximálisan adható pontszám kategóriánként 7 pont volt.

második kupa során 5 megadott kulcs és egy titkos kulcs felhasználásával kellett a résztvevőknek egy történetet kerekíteniük. A pontozást egy 10 fős zsűri végezte önként jelentkező és felkért tagokkal. 22 történet érkezett be, ezért első körben A és B csoportra osztottuk a műveket és 5-5 zsűritag véleményezte őket, majd a pontszám szerint legjobb három jutott tovább a döntőbe.

Ha részletesebben is szeretnél olvasni az Imagine Író Kupákról és az elkészült történetekről, kattints ide.

A Mozgalom következő időpontja: 2014 nyara

2. Kritikamaffia:

Új vagy még, kevesen ismerik a neved, és úgy érzed, nem kapsz elég figyelmet? Rég frissítettél már, és az olvasóid nem vették észre, hogy végre új fejezetet töltöttél fel? Vagy csak egyszerűen nem érted, miért van ennyire kevés kritikád? Akkor ez a neked való mozgalom!

A Kritikamaffia topikot a fórumban találhatod meg, ahol a felhasználók szabadon ajánlhatnak fel kritikákat, amikre bárki rárabolhat (feltéve, ha megfelel a felhasználók által megadott kritériumoknak, például ha valaki kerek-perec kijelenti, hogy nem kritizál verseket, ne várd el tőle, hogy írni fog a tiédre). Nézz ki egy szimpatikus embert, akinek van még felajánlott kritikája, és kérd el tőle, majd add meg a történetedre mutató linket, hogy könnyebben megtalálhassa.

Egy valamire figyelj: ne legyél önző. Más írók is szeretnének véleményt, ne támadj be a fórumba, és rabolj el minden felajánlott kritikát.

Ha már többször használtad a Kritikamaffiát, vagy épp van szabadidőd, esetleg szívesen olvasnál is valamit, ajánlj te is! Ehhez csak annyit kell tenned, hogy kék betűvel, kivastagítva nevezd meg, pontosan hány kritikát ajánlasz fel. Ha valamit nem szívesen olvasnál, azt is leírhatod. Amikor pedig elfogytak a felajánlott kritikáid, a posztod aljára írd ki piros betűvel, hogy „Elkeltem”, így már biztosan nem kérnek tőled többet, mint amit teljesíteni tudsz.

A Mozgalom időpontja: folyamatos

3. KÖCe (Kritizálásra Ösztönző Cucc extrém!)

KÖCe kezdeményezésben igyekszünk a felhasználók figyelmét mindig más típusú történetek felé irányítani, és a lelkes résztvevőket kis ajándékokkal is meglepjük.

szabályok igen egyszerűek: az aktivitástól függően egy-két havonta új feladatot adunk, amin belül meghatározott mennyiségű kritikákat kell írni, és azoknak a bizonyítékait (a kritikákra mutató linkeket) egy hozzászólásban össze kell gyűjteni, majd a fórumba posztolni. Öt feladat teljesítése után már a résztvevő egy személyre szóló szőlős jelvényt kaphat Isobel jóvoltából.

Előre jelentkezni nem kell, mindössze teljesítsd az adott feladatot a határidő lejártáig és posztold a kritikákat a fórumba.

A Mozgalom időpontja: folyamatos

5. TAI (Tavaszi Ajándékozós Izé)

Minden évben húsvét körül megrendezzük az Imagine ajándékozós játékát, a Tavaszi ajándékozós izét (röviden TAI). Három-három történetötletet, amit szívesen olvasnánk, elküldünk a Nyuszinak (2012-ben és 2013-ban egyaránt Nocy töltötte be ezt a szerepet). A kívánságaink névtelenül kerülnek fel az oldalra, és aki-kapja-marja módszerrel fogynak el. A résztvevőknek egy hónap áll rendelkezésükre az íráshoz, húsvétra pedig mindenki megkapja az ajándéktörténetét.

Ha részletesebben is szeretnél olvasni a mozgalomról, kattints ide.

A mozgalom időpontja: jelenleg folyamatban

6. Önképzőkörök

Az Imagine eddig pontosan 4 önképzőkört ért meg, ebből 3 a honlap berkein belül saját ötletekkel, míg 1külső segítséggel valósult meg. Valamennyinek kitűzött célja volt, hogy írásra ösztönözze a tagokat, illetve körbekritizálással segítse a fejlődésüket.

Az első önképzőkör során a felhasználók közül egy kis fejlődni akaró csapat verbuválódott össze, akik maguk találták ki a feladatokat. Az önképzőkör összesen 7 kört ért meg.

második önképzőkör során két tag vezetésével és egy írástechnikai kurzus segítségével fejlődtek az Imagine felhasználói. A különböző feladatokat fórumos jelentkezés után e-mailben kapták meg, később a csoport saját levelezőlistára tért át.

harmadik önképzőkör az adminok és néhány felhasználó segítségével valósult meg. A résztvevők minden forduló alkalmával más-más kategóriában próbálhatták ki magukat. Az önképzőkör 6 kört ért meg.

negyedik önképzőkör az adminok segítségével valósult meg, de sajnos az érdeklődés hiányában elmaradt.

Ha részletesebben is szeretnél olvasni az elkészült történetekről és feladatokról, kattints ide.

A Mozgalom időpontja: egyelőre kérdéses

Szólj hozzá!